Weersta vanaf het begin maar slechts met het geesteszwaard het verzetswerk van J. H. Scheps 1940 - 1945 - Scheps, Nicolaas 1925-2008 (Aksant, 2011)
Biografie van de christen-socialistische predikant (1900-1993), die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in redevoeringen en brochures verzette tegen de Duitse bezetters