Nosso Lar, Brasília spiritism, modernism, architecture - Staal, Jonas 1981- (Capacete [u.a.], 2014)
Onderzoekt de relatie tussen spiritisme en modernisme in de Braziliaanse architectuur. Centraal in het boek staat een systematische vergelijking van de spiritistische stad Nosso Lar (1944), zoals beschreven door het medium Chico de Xavier en de modernistische ideaalstad Brasília (1956), de hoofdstad van Brazilie, naar een ontwerp van Lúcio Costa en Oscar Niemeyer
Text engl. und portug.
Keywords: Geschichte; Stadtplanung; Soziologie; Brasília