Spijkerzwijgen - Geest, Simon van der 1978- (Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2015)
Vonkie (12, ik-figuur) logeert bij haar opa. Hij vertelt haar allerlei verhalen over vroeger. Maar opa vertelt haar niet alles. Waarom heeft hij geen contact meer met zijn lievelingsbroer? En waarom mag Vonkie niet in de buurt van de oude molen komen? Vanaf ca. 10 jaar