Kunst/ met een opdracht Jaap van der Meij, monumentaal kunstenaar uit de wederopbouw - Betten, Erik 1976-; Boomgaard, Jeroen 1953-; Morelissen, Rutger; Smets, Sandra (nai010 uitgevers, 2017)
In het noorden van het land, vooral in Friesland, staan tientallen beelden van Jaap van der Meij (1923-1999). Betonnen kolossen vaak geplaatst toen kunst in opdracht van wezenlijke betekenis was voor de samenleving. Bij het werk van elke monumentale kunstenaar uit de Wederopbouw rijzen dezelfde vragen: wat was ooit de opdracht, welk verhaal wilde het vertellen, en lukt dat nog steeds?
Zusätzliches Online-Angebot unter QR-Code abrufbar
Keywords: Meij, Jaap van der -- 1923-1999; Relief; Monumentalplastik; Bildband